Follow Panathinaikos A.C.

Τελευταία Νέα

Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα ο Τσιρίκος!

Σπουδαίες επιτυχίες για τους καταδύτες του Παναθηναϊκού στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων!

 

Με την κατάκτηση ενός μεταλλίου και τη συμμετοχή σε 5 τελικούς ολοκληρώθηκε η παρουσία των πρωταθλητών μας Θάνου Τσιρίκου και Νίκου Μόλβαλη στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα καταδύσεων που έγινε στο Μπέργκεν της Νορβηγίας.

 

Την αρχή έκανε τη δεύτερη ημέρα των αγώνων (Πέμπτη 29/6) ο Τσιρίκος με την πρόκρισή του στον τελικό των 10μ σταθερών όπου και κατέλαβε την 6η θέση (397,40 βαθμούς) ενώ λίγο αργότερα, συμμετέχοντας μαζί με τον Μπακόπουλο στον τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων επίσης από τα 10 μέτρα, κατέλαβε την 8η θέση.

 

Την επόμενη ημέρα σειρά είχε ο Μόλβαλης ο οποίος, αν και στάθηκε άτυχος καθώς αγωνίστηκε τραυματίας, κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 3 μέτρων στην Α’ κατηγορία καταλαμβάνοντας τελικά την 8η θέση συγκεντρώνοντας 503,65 βαθμούς.

 

Το Σάββατο ήρθε μια τεράστια επιτυχία για τα Ελληνικά χρώματα με τον Τσιρίκο να πανηγυρίζει την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον τελικό των 3μ κατηγορίας Β’, το πρώτο ελληνικό μετάλλιο σε αντίστοιχη διοργάνωση μετά από 9 χρόνια! Ο αθλητής του Παναθηναϊκού ήταν εκπληκτικός στις προσπάθειές του και κατάφερε να συγκεντρώσει 402.10 βαθμούς, μένοντας πίσω μόνο από τον Ισπανό Άντριαν Αμπάντια (466.15) και τον Ρώσο Μάξιμ Μαλοφέεφ (446.85).

 

Η Ελληνική παρουσία ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο και τους Τσιρίκο και Μόλβαλη να κατακτούν την 6η θέση στα 3μ συγχρονισμένων καταδύσεων συγκεντρώνοντας 264.00 βαθμούς. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η ομάδα της Γερμανίας με 315.93 βαθμούς, ενώ τους ακολούθησε η Ελβετία με 314.43 και η Ιταλία με 310.95.

 

Ο ίδιος ο Τσιρίκος δήλωσε μετά την κατάκτηση του μεταλλίου στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Είμαι πολύ χαρούμενος μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Δικαιώθηκαν οι κόποι μιας δύσκολης χρονιάς για εμένα και τον προπονητή μου. Ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Το είχα βάλει στόχο να ανέβω στο βάθρο. Χάρηκα πολύ, αλλά τώρα ακολουθούν τα δύσκολα. Πρέπει να διατηρηθώ σε αυτό το αγωνιστικό επίπεδο και ελπίζω σε καλύτερες προπονητικές συνθήκες. Ακολουθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες του Μπολζάνο και ελπίζω να πάμε και εκεί καλά και να κλείσουμε μια αγωνιστική χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Έχω βάλει ως στόχο του χρόνου να βρίσκομαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, καθώς και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ευχαριστώ τον Εθνικό προπονητή κ. Πέτρο Φυρίγο, την κ. Γωγώ Φυρίγου – Κόνσολο, την ΚΟΕ, καθώς και τον φυσιοθεραπευτή μου κ. Μπουρνουσούζη»

 

Από τη μεριά του ο Εθνικός Προπονητής Καταδύσεων, Πέτρος Φυρίγος σημείωσε: «Ήταν ένα δυνατό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 180 αθλητών από 24 χώρες. Η ελληνική αποστολή απαρτιζόμενη από τους Θάνο Τσιρίκο, Νίκο Μόλβαλη, Ανδρόγεω Σαμψάκη – Μπακόπουλο, Θεόφιλο Αυθίνο, Μίνωα Γιαννόπουλο και Μελίτη Ευθυμίου κατόρθωσε με την καλή της εμφάνιση, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα τη χρονία που πέρασε (έλλειψη ωρών προπόνησης και παμπάλαιος εξοπλισμός από το 2002), να κατακτήσει ένα μετάλλιο, το μοναδικό από όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου στην κατηγορία των νέων σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέχρι στιγμής. Η μεγάλη αυτή επιτυχία πλαισιώνεται από την πολύ καλή εμφάνιση και την 6η θέση στις συγχρονισμένες καταδύσεις στα 3 μέτρα, από του αθλητές Θάνο Τσιρίκο και Νίκο Μόλβαλη, την 6η θέση του Θάνου Τσιρίκου στα 10μ. Πλατφόρμα, την 8η θέση του Νίκου Μόλβαλη στα 3μ. Τραμπολίνο. Δυστυχώς ο Νίκος Μόλβαλης λόγω του τραυματισμού του στον καρπό δεν κατάφερε να αγωνιστεί στο καλό του αγώνισμα, τα 10μ. Πλατφόρμα. Παράλληλα υπήρξε μια πολύ καλή εμφάνιση από τους αθλητές Θάνο Τσιρίκο και Ανδρόγεο Σαμψάκη στις συγχρονισμένες καταδύσεις από σταθερό βατήρα που εισήχθη για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων. Ζητάμε απεγνωσμένα τη στήριξη της πολιτείας και τη βελτίωση των απαράδεκτων συνθηκών προπόνησης και του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού, καθώς τα ταλέντα μας μπορούν μπορούν να σηκώσουν τη σημαία μας και πάλι στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ζητάμε τη στήριξη όλων σας γιατί οι άνθρωποι των καταδύσεων απέδειξαν πως είναι μια πολύ δυνατή οικογένεια που μάχεται με υπερδυνάμεις βασιζόμενη στο σθένος, την ψυχή, την αποφασιστικότητα και το πέισμα, αλλά της λείπουν ο εξοπλισμός και οι εγκαταστάσεις, ώστε να προπονείται αποκλειστικά η Εθνική ομάδα – στον Άγιο Κοσμά, στο προπονητήριο των καταδύσεων και στο Ολυμπιακό Καταδυτήριο του Χρυσού Μεταλλίου του 2004 -. Η ΚΟΕ αφουγκράζεται τις ανάγκες μας, αλλά οι συνθήκες δεν της επιτρέπουν για καθοριστικές ενέργειες. Χρειαζόμαστε άμεσα τη στήριξη του Υπουργού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η επιτυχημένη χρονιά ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί με τον τελευταίο αγώνα της περιόδου, που είναι το Μεσογειακό Κύπελλο στο Μπολζάνο της Ιταλίας. Συγχαρητήρια στους ήρωες αθλητές μας».

 

tsirikos2

 

tsirikos3