Follow Panathinaikos A.C.

Τελευταία Νέα

Πράσινη κυριαρχία στο τοπικό πρωτάθλημα ΜΤΒ!
Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. ήταν ξεκάθαρα ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τοπικού πρωταθλήματος ΜΤΒ Αττικής που διοργανώθηκε την Κυριακή 15/4 υπό την αιγίδα της ΕΠΟΣΚ στη Ραφήνα! Οι πράσινοι με εξαιρετικές εμφανίσεις και πολυάριθμη συμμετοχή είχαν παρουσία στο βάθρο των περισσότερων κατηγοριών και έστειλαν το δικό τους μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση... 
 
 
Η αρχή έγινε με την ομάδα της σκυταλοδρομίας που αποτελούντας από τους Κωνσταντίνο Νικολαϊδη, Αλίκη Θεοχάρη, Νίκο Τελωνιάτη και Μάνο Πρεβόλη. Η τετράδα του Παναθηναϊκού κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση με ελάχιστη διαφορά πίσω από τη West Coast και τον Κρόνο, καταγράφοντας έτσι την πρώτη επιτυχία στο τοπικό πρωτάθλημα. Η συνέχεια όμως αναμενόταν πολύ καλύτερη.
 
mtb12
 
 
Η Αλίκη Θεοχάρη στην κατηγορία των γυναικών, με μια αλάνθαστη κούρσα και με πολύ πείσμα άφησε πίσω όλες τις διώκτριές της και στέφθηκε πρωταθλήτρια Αττικής για το 2018, χαρίζοντας στο τριφύλλι ακόμη μια διάκριση! Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν μια επιτυχία που ήρθε μετά από τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό της στον αντίχειρα, που την άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για έναν περίπου μήνα! Η ίδια η Θεοχάρη αφιέρωσε τη νίκη της στο τμήμα ποδηλασίας του Παναθηναϊκού και άφησε πολλές υποσχέσεις και για τη δύσκολη συνέχεια! Στην ίδια κατηγορία η...σταθερή αξία Αλεξάνδρα Στρατηγοπούλου πρόσφερε κι αυτή πολύτιμους βαθμούς στο τριφύλλι περνώντας τη γραμμή του τερματισμού 6η, ενώ ακριβώς πίσω της στην 7η θέση τερμάτισε η Άντζια Αρκούδη - Βαφέα! Τέλος, στην ίδια κατηγορία η Κωνσταντίνα Λεπενιώτη κλείστηκε στροφή και δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα.
 
mtb9
 
mtb5
 
 
Ο Μιχάλης Παπασάββας, από την άλλη, ένας αθλητής που έχει δικαίως πια συνδέσει το όνομά του μόνο με την πρώτη θέση στους αγώνες ορεινής ποδηλασίας, έκανε αυτό που θα χαρακτήριζε κάποιος πια αυτονόητο και κατέκτησε κι αυτός το πρωτάθλημα Αττικής, τερματίζοντας πρώτος και στη γενική κατάταξη των Μάστερς, έχοντας άξιους συμπαραστάτες του τον Μάνο Παπαδομιχελάκη, που ολοκλήρωσε την κούρσα 2ος στην κατηγορία Α' και τον Αντώνη Κούρτη που τερμάτισε κι αυτός 2ος στην κατηγορία Γ'!
 
mtb2
 
mtb1
 
 
Ο Κωνσταντίνος Νικολαϊδης, ο αρχηγός της αποστολής του τριφυλλιού, πέρασε τη γραμμή του τερματισμού 11ος στην κατηγορία των elite ανδρών αποδεικνύοντας ότι είναι ένας ποδηλάτης με ξεχωριστή εμπειρία σε όλα τα τερέν, ενώ βοήθησε την ομάδα σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης και εξωαγωνιστικά... Ο Νικηφόρος Κουρής στην ίδια κατηγορία δυστυχώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα κι εγκατέλειψε νωρίς την προσπάθεια. Επίσης, στην κατηγορία των εφήβων, ο Νίκος Τελωνιάτης, αντιμετωπίζοντας στο τελευταίο μέρος του αγώνα τεχνικό πρόβλημα αλλά και έντονες κράμπες τερμάτισε στην 4η θέση, έχοντας κι αυτός σημαντική βαθμολογική συγκομιδή για την ομάδα!
 
mtb11
 
 
mtb4
 
mtb3
 
mtb7
 
 
mtb8
 
Τέλος, στις μικρές κατηγορίες αξιόλογες ήταν οι προσπάθειες όλων των μικρών αθλητών του Παναθηναϊκού με τον Αλέξανδρο Θεοδωρίδη να χάνει με ελάχιστη διαφορά το πρωτάθλημα τερματίζοντας στα μίνι μεγάλα στη 2η θέση λόγω...φυσικής ανάγκης εν μέσω αγώνα και τον Σεραφείμ Καραγιάννη να ολοκληρώνει την προσπάθειά του 7ος στην ίδια κατηγορία! Ο μάνος Πρεβόλης στην κατηγορία παίδων, μια κατηγορία με παραδοσιακά μεγάλη συμμετοχή και πολύ δυνατό ανταγωνισμό, τερμάτισε 9ος, ενώ και τα αδέρφια Παπαθανασίου προσπάθησαν για το καλύτερο με τον Κώστα να ολοκληρώνει την προσπάθειά του 13ος στην κατηγορία παμπαίδων και τον Νότη να περνά 10ος στην κατηγορία μίνι μικρά!
 
mtb13
 
mtb6
 
mtb10
 
 
Εξάλλου την Παρασκευή 13/4 και την Κυριακή 15/4 υπήρχε συμμετοχή από πλευράς Παναθηναϊκού και στα προκριματικά του παγκόσμιου πρωταθλήματος δρόμου ερασιτεχνών που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στο Βαρέζε της Ιταλίας! Εκεί με πολύ καλές εμφανίσεις ο Φάνης Κυδώνης κατέλαβε την 3η θέση στην ατομική χρονομέτρηση και την 8η θέση στον αγώνα αντοχής για την κατηγορία 19-34, ενώ και ο Στέφανος Μιχάλης ολοκλήρωσε την ατομική χρονομέτρηση στην 4η θέση για την κατηγορία 40-44! Αμφότεροι με τις επιδόσεις τους προκρίθηκαν και ετοιμάζουν βαλίτσες για Βαρέζε!
 
cy1
 
cy2
 
cy3