Follow Panathinaikos A.C.

Τελευταία Νέα

Με πείσμα κόντρα σε όλα στην Πάτρα!
Πολλές ατυχίες στιγμάτισαν την προσπάθεια των αθλητών ποδηλασίας του Παναθηναϊκού Α.Ο. στον 41ο Γύρο Θυσίας που διοργανώθηκε από τον Π.Ο. Πατρών στις 24 και 25 Μαρτίου. Πτώσεις, σκασμένα ελαστικά και τεχνικά προβλήματα στέρησαν από τους πράσινους την ευκαιρία για διάκριση σε έναν από τους κλασικότερους ποδηλατικούς ελληνικούς αγώνες...
 
 
Πιο συγκεκριμένα, η αυλαία του διημέρου άνοιξε το Σάββατο με τον αγώνα criterioum στην Κάτω Αχαία, εκεί όπου πριν την έναρξη των προκριματικών σειρών η ψιλή βροχή δυσκόλεψε τις προσπάθειες των αθλητών στο ήδη πολύ στενό και τεχνικό κομμάτι της διαδρομής των 500μ με τις τέσσερις αλλεπάλληλες κλειστές στροφές. Εκεί, όλοι οι αθλητές του τριφυλλιού ακολούθησαν συντηρητική τακτική, προκειμένου να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός, εν τούτοις ο μικρός Νίκος Τελωνιάτης στην κατηγορία Εφήβων κατά την τρίτη στροφή του αγώνα κλείστηκε και είχε πτώση, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου και να του γίνουν ράμματα στο χέρι.
 
 
gyros thysias8
 
 
Την Κυριακή, στην εκκίνηση της κλασικής διαδρομής από το κέντρο της Πάτρας με προορισμό τη Μονή της Αγ. Λαύρας στα Καλάβρυτα, η πρωινή συννεφιά και το κρύο προμήνυαν ότι και αυτή τη χρονιά οι καιρικές συνθήκες δε θα αποτελούσαν σύμμαχο στις προσπάθειες των αθλητών. Πράγματι, από το χωριό Χαλανδρίτσα ως και το τέλος του αγώνα η βροχή και το κρύο αποτέλεσαν κύρια χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα πολλοί αθλητές να εγκαταλείψουν. Οι ποδηλάτες του Παναθηναϊκού δυστυχώς αντιμετώπισαν πολλά τεχνικά προβλήματα και όποια προσπάθεια για ατομική ή ομαδική διάκριση δυστυχώς έμεινε στη μέση.. Η αρχή έγινε με τον Στάυρο Κανελλόπουλο, ο οποίος πολύ νωρίς, περνώντας κάθετα τις σιδηροδρομικές γραμμές στο 25ο χλμ έχασε ύψος στο τιμόνι του με αποτέλεσμα ο έλεγχος του ποδηλάτου να είναι δύσκολος και να χρειαστεί να σταματήσει για 20 και πλέον λεπτά μέχρι να διορθώσει το πρόβλημα. Εν τούτοις ο έμπειρος Καλαματιανός αθλητής με αυταπάρνηση συνέχισε την προσπάθειά του και με έναν εκπληκτικό χρόνο "μάζεψε" τους μισούς σχεδόν προπορευόμενους αθλητές της κατηγορίας ανδρών. Ο Τάσος Κουμπέτσος ήταν ο πιο άτυχος από την κατηγορία ανδρών αφού στο τελευταίο κομμάτι των 5 χλμ είχε πρόβλημα στο πίσω ελαστικό του και στερήθηκε χρόνο και ευκαιρία για να κυνηγήσει τις όποιες πιθανότητές του για διάκριση.
 
 
gyros thysias5
 
 
Στην ίδια κατηγορία ο Λουκάς Σκρέκης, ενώ μέχρι το 71ο χλμ του αγώνα δεν αντιμετώπισε ουσιαστικές δυσκολίες να κρατιέται κοντά στο κυρίως γκρουπ, είχε σκασμένο ελαστικό και έχασε πολύτιμο χρόνο μέχρι να αλλάξει τροχό. Ο Κων/νος Νικολαϊδης είχε στα τελευταία 20 χλμ αφόρητες κράμπες, ο Μιχάλης Καρατζένης πολύ νωρίς κι αυτός είχε πρόβλημα με την αλυσίδα του,  ενώ και ο  Αλέξης Μπρόυλης είχε υποστεί υποθερμία από την έναρξη της βροχής. Ο Θανάσης Χαρίσης, στο ντεμπούτο του με τα πράσινα, χωρίς να έχει πολλές προπονήσεις, προσπάθησε αρκετά και τερμάτισε τον αγώνα. Στην κατηγορία γυναικών η Τζένη Μπουλμέτη αν και κατάφερε και βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, γεγονός που αποτελεί επιτυχία για την ομάδα, δεν είχε την ευκαιρία να κυνηγήσει ως το τέλος του αγώνα την πρωτιά, αφού και αυτή είχε πρόβλημα με την αλυσίδα της και έχασε τουλάχιστον 2 λεπτά μέχρι να επιδιορθώσει. Η Ελευθερία Λάβαρη, η Κωνσταντίνα Λεπενιώτη και η Άντζια Αρκούδη - Βαφέα κινήθηκαν αρκετά μαχητικά και οι δυο τελευταίες, αν και το τερέν του αγώνα δεν τους ταίριαζε αγωνιστικά απέδειξαν με το πείσμα τους πόσο πολύ ήθελαν να χαρίσουν μια καλή θέση στο τριφύλλι.
 
 
gyros thysias3
 
 
Τέλος ο Μάνος Παπαδομιχελάκης, με πολύ πάθος και παρά την υποθερμία που υπέστη τερμάτισε στην 5η θέση της κατηγορίας Μάστερ Β'. Αυτό που κρατάνε όλοι στο πράσινο στρατόπεδο είναι το πείσμα και η μαχητικότητα που επέδειξε η ομάδα σε έναν πραγματικά πολύ δύσκολο αγώνα και η άρνηση να εγκαταλείψει την προσπάθεια μέχρι τον τερματισμό. Τέλος, πολύτιμη ήταν και η βοήθεια των συνοδών της ομάδας, του Σωτήρη Περίδη και του Μιχάλη Παπασάββα, δυο ανθρώπων με ξεχωριστή συμβολή στο τμήμα για πολλά χρόνια, αλλά και του Κώστα Βλαχάκη, φίλου της ομάδας που εθελοντικά βρέθηκε κοντά στην προσπάθεια των αθλητών το συγκεκριμένο διήμερο.
 
 
gyros thysias2
 
 
gyros thysias1
 
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:
 
 
Photo: Petros Gkotsis Photography, 
John Gazetas
 
 
gyros thysias6
 
 
gyros thysias4
 
 
gyros thysias7